Sajtószoba

12:10-12:30 Sajtótájékoztató

Résztvevők:
Poór József, egyetemi tanár (SJE – MATE)
Szabó Szilvia, egyetemi docens (METU), a HSZOSZ elnökségi tagja
Papp-Váry Árpád, dékán (METU)
Szittné Csányi Krisztina
Hunyadi-Barta Zsuzsanna
Zsuffa Ákos
Vass Vilmos
Elter Klára
András Klára
Kiss Ferenc innovációs rektorhelyettes (METU)

Sajtóanyag

„Szak- és Felnőttképzési Trendek 2022”

SAJTÓKÖZLEMÉNY


A Budapesti Metropolitan Egyetem (METU) és a Humán Szakemberek Országos Szövetsége (HSZOSZ) kiemelt támogató partnerével az EGIS Gyógyszergyár ZRt.-vel (EGIS) közösen 2022. május 12.-én (csütörtökön) 10.00 – 16.00 óráig tartja meg soron következő szakmai konferenciáját „Szak- és Felnőttképzési Trendek 2022” címmel.

A konferencia A Budapesti Metropolitan Egyetem zoom online terében lesz elérhető. A konferencián az előzetes regisztráció után a részvétel díjtalan.

A konferencia témájának aktualitása:

A felnőttképzés és a szakképzés szabályozási környezete alapvető változásokon ment keresztül 2020/2021-ben. A felnőttképzésben érintett felsőoktatási intézményeknek, a felnőttképzéssel foglalkozó piaci szervezeteknek és a foglalkoztatóknak is alkalmazkodni kellett a megváltozott működési környezethez.
A konferencián a témához kapcsolódó „jó gondolatok”, „jó gyakorlatok” áttekintésére, a jövőbeli trendek, a digitalizáció jelentőségének, a duális képzés problémáinak megvitatására is sor kerül, és megismerkedhetnek a résztvevők – egyebek mellett – a „Jövőt álló vállalat” koncepciójával.

A plenáris ülés előadói és a szekciók vezetői, valamint előadói a hazai felsőoktatás, felnőttképzés, szakképzés és a munkáltatói oldal kiváló szakemberei, akik garanciát jelentenek a konferencia magas színvonalára. Az elméleti tudás és a gyakorlati tapasztalatok bővítéséhez egyaránt hozzájárul az FKK 2022 konferencia.

A programról:

A plenáris ülés témái valamennyi résztvevőhöz szólnak: a minőségi felnőttképzésről, a Lifelong Skillingről, a megváltozott képességkészlet és az innovatív felnőttképzés összefüggéseiről, szak- és felnőttképzési tapasztalatokról egy kkv szemszögéből; végül a „jövőt álló” vállalat bemutatása zárja a délelőtti programot.

A szekciók előadásait érdeklődésük szerint választhatják a résztvevők, ezt megelőzően kerekasztal beszélgetés indítja a délutáni programot a duális képzés és a szakmai gyakorlatok hazai helyzetéről.

A szekciókban a Life Long Learning hazai és nemzetközi helyzetéhez, a digitalizáció szerepéhez a felnőttképzésben, valamint a képzési folyamatok win-win helyzeteihez kapcsolódó előadások hangzanak el.

Budapest, 2022. május 1. 


Szervezőbizottság

Dr. Poór József DSc.
BKIK XX-as osztály elnöke
egyetemi tanár
e-mail: poojf(at)t-online.hu


Dr. Kiss Ferenc
Budapesti Metropolitan Egyetem
innovációs rektorhelyettes
e-mail: fkiss(at)metropolitan.hu,